Siikalatvan seurakunnan koronaohje 14.1.2021

Oulun hiippakunnan alueella koronatilanne vaihtelee maakuntien ja sairaanhoitopiirien välillä. Pohjois-Pohjanmaan maakunnan on 28.11. todettu siirtyneen koronaviruksen kannalta leviämisvaiheeseen.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Kirkkotilassa voi olla enintään 10 jumalanpalveluksen toimittamiseen osallistuvaa työntekijää tai seurakuntalaista. Jumalanpalvelukset ovat toistaiseksi sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelukset välitetään suoratoistona (striimattuna, radiossa) seurakunnan käytössä olevien sähköisten viestintäkanavien kautta.

Messun järjestäminen poikkeusjärjestelyin on mahdollista viikolla tai sunnuntaina.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa voi olla samanaikaisesti paikalla 10. Poikkeuksen tekee hautaan siunaaminen, jossa pastoraalisen harkinnan perusteella voi olla hieman enemmän osanottajia, jos 2 metrin turvavälejä ja muita turvaohjeita kyetään noudattamaan.

Jumalanpalveluksessa tai kirkollisessa toimituksessa työskenteleviä seurakunnan työntekijöitä ei tarvitse laskea 10 hengen joukkoon. Tilaisuuden tulee kuitenkin kaikissa tapauksissa olla koordinaatioryhmän ohjeen mukaisesti ”pienimuotoinen”. Edellä sanottu pätee myös seurakunnan tiloissa oleviin muistotilaisuuksiin.

Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa. Muistotilaisuuksiin Siikalatvan seurakunnan työntekijät eivät tämän ohjeen voimassa oloaikana osallistu.

Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Kirkollisissa toimituksissa osanottajat ja henkilökunta käyttävät maskeja. Osanottajat vastaavat itse maskeista.

Konsertit ja musiikkitilaisuudet

Konsertteja ei järjestetä tämän ohjeen voimassa olon aikana yleisötilaisuuksina.

Seurakuntien kokoava viikkotoiminta

Siikalatvan seurakunnassa kaikki kokoava toiminta ja pienryhmätoiminta keskeytetään 1.2.2021 asti.

Kotikäynnit ja yksityinen ehtoollinen

Kotikäyntejä ja yksityisiä ehtoollisia suoritetaan vain painavista sielunhoidollisista syistä. Hoivakodeissa ja vastaavissa laitoksissa vierailujen osalta toimitaan kunnan tai ao. laitoksen ohjeiden mukaan.

Tämä ohje on Siikalatvan seurakunassa voimassa 1.2.2021 asti.

Siikalatvalla 14.1.2021

Heikki Karppinen