Pandemiaksi kehittynyt Koronavirus vaikuttaa vahvasti myös maalaisseurakuntamme toimintaan. Hallituksen ohjeen mukaisesti toimintamme rajoittuu vain lain vaatimiin toimituksiin, jotta olisimme osaltamme ehkäisemässä viruksen leviämistä. Seurakuntamme kokoava toiminta on tauolla.

Poikkeusolot kestävät ainakin 13.5.2020 saakka.

Siikalatvan seurakunnassa toteutuva toiminta

Jumalanpalvelukset

Seurakuntamme jumalanpalvelukseen voi osallistua nettiradion välityksellä.

Toimitamme jumalanpalveluksen sunnuntaisin klo 10 Pulkkilan kirkosta suljetuin ovin.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna klo 11-13, jolloin yksittäiset ihmiset voivat tulla keskustelemaan seurakunnan työntekijän kanssa tai hiljentyä ja rukoilla itsekseen.

Huomaa, että yle näyttää televisiossa jumalanpalvelukset joka sunnuntai klo 10 ev.lut.kirkosta.

Seurakunta järjestää poikkeusolojen aikana myös hartauksia.

Tiistaisin klo 10 lähetämme facebookin kautta lapsille ja perheille soveltuvan hartauden. Hartauden näet myös kotisivujemme etusivun facebook-upotuksesta, ihan etusivun alaosasta.

Torstaisin klo 14 voit osallistua Pulkkilan kirkosta lähetettävään nettiradiohartauteen.

Pääsiäisviikolla toteutamme jumalanpalveluksia nettiradiossa seuraavasti:

Ahtikirkko ma 6.4. klo 19

Ahtikirkko ti 7.4. klo 19

Ahtikirkko ke 8.4. klo 19

Ahtikirkko to 9.4. klo 19

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus pe 10.4. klo 10

Pääsiäispäivän sanajumalanpalvelus su 12.4. klo 10.

Sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna klo 11-13.

Yksityinen ehtoollinen

Ehtoollishartauksia ja messuja emme näinä poikkeusoloina pysty järjestämään.

Muistutamme, että jokainen ehtoollista tarvitseva on oikeutettu saamaan yksityisen ehtoollisen myös poikkeusolojen aikana. Voitte siis rohkeasti ottaa yhteyttä pappeihimme.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisia toimituksia (kaste, häät, hautajaiset) järjestämme myös poikkeusolojen aikana.

Toimituksissa suosittelemme noudattamaan hallituksen antamia ohjeita, max. 10 hlöä paikalla mutta esim. hautajaisiin voi osallistua kaikki lähiomaiset. Suosittelemme omaisia harkitsemaan muistotilaisuuksien järjestämistä suurempana tilaisuutena pandemian rauhoituttua. Suosimme myös haudalla siunaamista.

Keskustelu, sielunhoito, virastopalvelut

Työntekijämme ovat käytettävissänne. Tarjoamme keskusteluapua ja sielunhoitoa. Ole rohkeasti yhteydessä työntekijöihimme puhelimitse. Työntekijät auttavat mielellään, olipa ajatuksenne mielen päällä mitä tahansa. Harkinnan ja tarpeen mukaan voimme edelleen tavata myös kotikäynnein tai seurakunnan tiloissa.

Virastopalvelut toimivat toistaiseksi normaalisti.

Välitämme osaltamme toivon ja luottamuksen sanomaa. Presidentin kehotuksen mukaisesti lisäämme henkistä lähestymistä fyysisen etääntymisen kasvaessa.

Rohkaiskoon meitä kaikkia Jumalan sana: "Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani." (Psalmi 23:4)