Ohjeita pandemia-aikana 1.6.2020 alkaen

Valtioneuvoston ja piispojen ohjeisiin viitaten Siikalatvan seurakunnassa toimitaan seuraavasti:

1. Jumalanpalvelukset
Jumalanpalveluksiin voi osallistua kirkossa 1.6. alkaen. Jumalanpalvelukset pidettään normaalin aikataulun mukaan seurakunnan kirkoissa.  Pulkkilan kirkosta lähetetään jumalanpalvelus nettiradion kautta. Muista kirkoista klo 10.00 alkava jumalanpalvelus lähetetään seurakunnan facebook-sivuilla. Jumalanpalveluksessa voidaan viettää ehtoollista. Paikalla saa olla enintään 50 henkilöä turvavälit ja hygienia huomioiden. Osallistujilla tulee olla oma virsikirja mukanaan.

2. Kasteet ja avioliittoon vihkimiset kirkossa
1.6. alkaen tilaisuuksissa kirkossa saa olla paikalla enintään 50 henkilöä turvavälit ja hygienia huomioiden. Osallistujilla tulee olla oma virsikirja mukanaan, tai järjestäjien tekemä tilaisuuskohtainen moniste.

3. Hautaansiunaamiset haudalla tai kirkossa
Hautaan siunaaminen toimitetaan ensisijaisesti haudalla, mutta voidaan toimittaa myös kirkossa. 1.6. alkaen tilaisuudessa saa olla paikalla enintään 50 henkilöä turvavälit ja hygienia huomioiden. Osallistujilla tulee olla oma virsikirja mukanaan, tai järjestäjien tekemä tilaisuuskohtainen moniste. Vainajan näyttöä ei ole: arkkua ei saa avata seurakunnan tiloissa.

4. Perhejuhlat seurakuntatalossa
1.6. alkaen seurakuntatalo avataan pienille perhejuhlille, kuten muistotilaisuuksille, joissa paikalla saa olla enintään 30 henkilöä turvavälit ja hygienia huomioiden. 20-50 hengen perhejuhliin on varattava jokin muu isompi tila. Osallistujilla tulee olla oma virsikirja mukanaan, tai järjestäjien tekemä tilaisuuskohtainen moniste.

5. Rippileirit
Rippileirit järjestetään Selkälän leirikeskuksessa su 28.6.2020 –  la 4.7.2020. Konfirmaatio Pulkkilan kirkossa su 5.7.2020 (viikon 23 leiri).  Toinen viikkojen 24 – 25 leiri järjestetään 19.7.2020 – 25.7.2020 ja konfirmaatio Pyhännän kirkossa 26.7.2020. Varaamme mahdollisuuden käydä päivärippikoulun kesän aikana tarpeen mukaan. Rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Heikki Karppiseen p. 040 5181181 tai Sirkku Palolaan p. 040742 7669 (18.5.2020 jälkeen).

6. Kerhot ja ryhmät
Kerhot ja ryhmät ovat tauolla kevätkauden ja kesän loppuun saakka.

7. Kotikäynnit
Seurakunnan työntekijä voi tulla kotikäynnille akuutissa tilanteessa asianmukaisesti suojautuneena ja konsultoituaan kotisairaanhoitoa tai muuta terveydestä vastaavaa tahoa. Työntekijän tullessa paikalla saa olla vain kotikäyntiä pyytäneen hoitamiseen tarvittavat muut henkilöt. Perheenjäsenten kanssa työntekijä voi keskustella puhelimessa tai videopuheluna.

Siikalatvalla 7.5.2020

Heikki Karppinen

vs. kirkkoherra

Pandemiaksi kehittynyt Koronavirus vaikuttaa vahvasti myös maalaisseurakuntamme toimintaan. Hallituksen ohjeen mukaisesti toimintamme rajoittuu vain lain vaatimiin toimituksiin, jotta olisimme osaltamme ehkäisemässä viruksen leviämistä. Seurakuntamme kokoava toiminta on tauolla.

Poikkeusolot kestävät ainakin 13.5.2020 saakka.

Siikalatvan seurakunnassa toteutuva toiminta

Jumalanpalvelukset

Seurakuntamme jumalanpalvelukseen voi osallistua nettiradion välityksellä.

Toimitamme jumalanpalveluksen sunnuntaisin klo 10 Pulkkilan kirkosta suljetuin ovin.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna klo 11-13, jolloin yksittäiset ihmiset voivat tulla keskustelemaan seurakunnan työntekijän kanssa tai hiljentyä ja rukoilla itsekseen.

Huomaa, että yle näyttää televisiossa jumalanpalvelukset joka sunnuntai klo 10 ev.lut.kirkosta.

Seurakunta järjestää poikkeusolojen aikana myös hartauksia.

Tiistaisin klo 10 lähetämme facebookin kautta lapsille ja perheille soveltuvan hartauden. Hartauden näet myös kotisivujemme etusivun facebook-upotuksesta, ihan etusivun alaosasta.

Torstaisin klo 14 voit osallistua Pulkkilan kirkosta lähetettävään nettiradiohartauteen.

Yksityinen ehtoollinen

Ehtoollishartauksia ja messuja emme näinä poikkeusoloina pysty järjestämään.

Muistutamme, että jokainen ehtoollista tarvitseva on oikeutettu saamaan yksityisen ehtoollisen myös poikkeusolojen aikana. Voitte siis rohkeasti ottaa yhteyttä pappeihimme.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisia toimituksia (kaste, häät, hautajaiset) järjestämme myös poikkeusolojen aikana.

Toimituksissa suosittelemme noudattamaan hallituksen antamia ohjeita, max. 10 hlöä paikalla mutta esim. hautajaisiin voi osallistua kaikki lähiomaiset. Suosittelemme omaisia harkitsemaan muistotilaisuuksien järjestämistä suurempana tilaisuutena pandemian rauhoituttua. Suosimme myös haudalla siunaamista.

Keskustelu, sielunhoito, virastopalvelut

Työntekijämme ovat käytettävissänne. Tarjoamme keskusteluapua ja sielunhoitoa. Ole rohkeasti yhteydessä työntekijöihimme puhelimitse. Työntekijät auttavat mielellään, olipa ajatuksenne mielen päällä mitä tahansa. Harkinnan ja tarpeen mukaan voimme edelleen tavata myös kotikäynnein tai seurakunnan tiloissa.

Virastopalvelut toimivat toistaiseksi normaalisti.

Välitämme osaltamme toivon ja luottamuksen sanomaa. Presidentin kehotuksen mukaisesti lisäämme henkistä lähestymistä fyysisen etääntymisen kasvaessa.

Rohkaiskoon meitä kaikkia Jumalan sana: "Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani." (Psalmi 23:4)