Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Voit osallistua vapaaehtoisena lipas- tai listakerääjänä, tapahtumien järjestäjänä tai lahjoittamalla rahaa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % ohjataan paikallisseurakunnan kautta paikallisiin ikäihmisiä tukeviin toimiin tai diakonia-avustuksiin.

Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2021 kohteena on ikäihmisten taloudellinen ahdinko.

Yhteisvastuu-lapaset. Puna-valkeat lapaset, joissa yhteisvastuu-logo