Pyhännän seurakuntatalo

Pyhännän seurakuntatalo

Kirkkotie 4, 92930 Pyhäntä

Seurakuntatalolla on seurakuntasali, kahvio, sakasti, kerhotilat ja työntekijöiden huoneet sekä alakerrassa vanha kerhotila/partiokolo, jossa toimii nykyisin diakonian kirpputori. Seurakuntasaliin ja siihen yhdistettyyn kahvioon mahtuu n. 200 henkilöä ja sieltä löytyy flyygeli, pyydettäessä videotykki, piirtoheitin ja valkokangas. Kahvioon mahtuu 10 henkilöä ja kerhotiloihin 30 henkilöä. Kahvion ja seurakuntasalin tilat voidaan erottaa tai yhdistää liukuovella. Kahviotiloista on kulku kalustetulle terassille, jota voi myös kesäisin käyttää tilaisuuksiin. Seurakuntatalolle ja toimistoihin on invaluiska.

Rantaan on rakennettu grillikota, jota voi varata omaan käyttöön ja rannassa on myös jumalanpalveluspaikka, jossa on mahdollisuus pitää kesäisin jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia.

Seurakuntatalon kohdalla Kirkkotien toisella puolella on seurakunnan pysäköintialue.

Seurakuntataloa vuokrataan mm. seurakuntalaisen perhejuhliin ja muistotilaisuuksiin. Tilojen varaukset kirkkoherranvirastosta p. 040 552 8989. Virasto on auki ma, ke ja pe klo 9-13.

 

 

Pyhännän seurakunatalo on alunperin toiminut kirkkoherran virkatalona eli pappilana, joka rakennettiin vuonna 1908 Vanhatalo-nimiselle tilalle, Pyhännän tilasta erotetulle, seurakunnan ostamalle tilanosalle kirkon läheisyyteen.  Seurakuntaan rakennettiin vuonna 1975 uusi pappila, jolloin tämä vanha pappila muutettiin vuonna 1976 seurakuntataloksi. Rakennuskartio Oy suoritti ensimmäisen laajemman seurakuntatalon peruskorjauksen Arkkitehtitoimisto Matti Leiberin suunnitelmien mukaan vuosina 1987-1988, jolloin seurakuntasalia laajennettiin ja nykyaikaistettiin sekä rakennettiin uusi keittiö kahviotiloineen. Viimeisin seurakuntatalon laajennus suoritettiin vuosina 2005-2006 Arkkitehtitoimisto Jorma  Palorannan suunnitelmien mukaan, jolloin seurakuntasalia edelleen laajennettiin järven suuntaan ja rakennettiin uusi yhdistetty rippikoulu- ja kerhotila.

Seurakuntasalissa pidetään tammi- ja helmikuussa jumalanpalveluksia, siellä järjestetään myös seuroja, myyjäisiä ja muita tapahtumia. Seurakuntasalissa kokoontuvat säännöllisesti seurakuntakerho ja kuorot, kuten veteraani- ja lapsikuorot.

Kerhotiloissa kokoontuvat perhekerho, päiväkerho ja varhaisnuortenkerho. Siellä pidetään myös nuorteniltoja muutaman kerran vuodessa.

Sijainti kartalla

Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc