Ota yhteyttä

Kun asiasi koskee lapsen kastetta, naimisiin menoa tai läheisesi siunaamista, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, josta saat lisätietoja.

> Kirkkoherranviraston yhteystiedot

Ohjeita toimitusten toteuttamiseen poikkeusaikana

Ohjeita kastetoimitusta järjestävälle:
- suunnittele toimitus niin, että paikalla on enintään 10 henkilöä. Heistä yksi on pappi ja yksi kastettava, vähintään 2 kummia/kasteen todistajaa sekä kastettavan lapsen vanhemmat.
- toimituksessa ei käytetä kirkon virsikirjoja tai kirkon monisteita, vaan jokaisen omaa virsikirjaa tai nettivirsikirjaa omasta puhelimesta
- kastejuhla voidaan järjestää seurakuntasalissa, mutta paikalla voi olla korkeintaan 10 henkilöä. Kastejuhla voidaan järjestää myös myöhempänä ajankohtana isommalla väellä näiden rajoitusten poistuttua.

Ohjeita avioliittoon vihkimistä järjestävälle:
- suunnittele toimitus niin, että paikalla on enintään 10 henkilöä. Heistä yksi on pappi, kaksi ovat vihittävät, kaksi todistajaa, ja jos toimitus on kirkossa, suntio ja mahdollisesti kanttori
- toimituksessa ei käytetä kirkon virsikirjaa tai kirkon monisteita, vaan omaa virsikirjaa tai nettivirsikirjaa omasta puhelimesta
- hääjuhla voidaan järjestää seurakuntasalissa, mutta paikalla voi olla korkeintaan 10 henkilöä. Hääjuhla voidaan järjestää myös myöhempänä ajankohtana isommalla väellä näiden rajoitusten poistuttua

Ohjeita hautajaisia järjestävälle:
- suositellaan haudalla siunaamista. Haudalla saa olla enintään 10 henkilöä, joista yksi on pappi ja yksi suntio. Kantajia tarvitaan 6 henkilöä. Kantajat voivat kantaa arkun ennen saattoväkeä haudalle, ja laskea sen saattoväen poistuttua hautaan, näin saattoväkeä voi olla muutama enemmän paikalla toimituksen aikana
- siunaustoimitus voidaan järjestää tarvittaessa myös kirkossa. Paikalla saa olla enintään 10 henkilöä. Heistä yksi on pappi, yksi suntio ja yksi mahdollisesti kanttori. Kantajia tarvitaan 6 henkilöä. Silloin kuuden kantajan, papin, kanttorin ja suntion jälkeen voisi vain yksi omainen olla läsnä kirkossa. Tarvittaessa voidaan järjestää niin, että kantajat ja omaiset eivät ole yhtä aikaa kirkon sisällä. Näin lähiomaisia voisi olla kirkossa enemmän läsnä toimituksen aikana. Hautaan laskettaessa voi olla myös enintään 10 henkilöä paikalla.
- muistotilaisuus voidaan järjestää seurakuntasalissa, mutta paikalla voi olla korkeintaan 10 henkilöä. Muistotilaisuus voidaan järjestää myös myöhempänä ajankohtana isommalla väellä näiden rajoitusten poistuttua.

Siikalatvalla 16.3.2020

Heikki Karppinen

vs. kirkkoherra

Elämän kohokohtia kannattaa juhlia

Kirkonkellojen kutsu herkistää tunnelman suvun ja ystävien kokoontuessa perheen pariin. Pitkät perinteet kastejuhlissa, häissä ja hautajaisissa jäsentävät elämänkaartamme ja muodostuvat käännekohdiksi ja vahvoiksi muistoiksi.

Pyydä siunausta

Siunausta voi pyytää elämään eri tilanteissa. Kutsu pappi siunaamaan uusi kotisi tai maistraatissa solmittu avioliittosi. Siunausta voi myös pyytää vaikkapa työpaikalle. Myös avioliiton vuosipäiviä kannattaa juhlia!