Rippikoulu

Täytätkö ensi vuonna 15 vuotta vai onko tärkeä elämänvaihe jäänyt väliin? Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä tutustua oman seurakuntasi toimintaan.

Rippikoulussa saatetaan päätökseen kasteen yhteydessä annettu lupaus huolehtia kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta (Matt. 28:18–20). Vaikkei sinua ole kastettu, ei huolta! Olet silti erittäin tervetullut rippikouluun ja kirkon jäseneksi kasteen myötä.

Rippikoulu  päättyy konfirmaatioon, missä tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Myös kirkkohäät vaativat rippikoulun.

Rippikoulun jälkeen voit osallistua isoskoulutukseen, joka kasvattaa nuorta leirityöhön rippikouluissa ja varhaisnuorten leireillä sekä tutustuttaa laajemmin seurakunnan toimintaan.

Rippikoulu 2020

- rippikoulun 2020 aloitusjumalanpalvelus 6.10.2019 klo 12 Piippolan kirkossa

- jumalanpalveluksen jälkeen pystykahvit ja infotilaisuus kirkossa

- kolme (3) rippileiriä, yksi Rokualla (vko 10) ja kaksi kesäkuussa Selkälän leirikeskuksessa (vko 23 ja vko 24-25). Koronaviruksen vuoksi kesän rippileirit jouduttiin siirtämään. Uuden ajankohdat on päivitetty alapuolelle.

Leirien ajankohdat ja konfirmaatiopäivät
- 29.2.-6.3.2020 Rokualla, konfirmaatio 8.3.2020 Kestilän kirkossa
- 28.6.-4.7.2020 Selkälässä, konfirmaatio 5.7.2020 Pulkkilan kirkossa
- 19.-25.7.2020 Selkälässä, konfirmaatio 26.7.2020 Pyhännän kirkossa

Nuortenillat

Kolme nuorta hoitamassa makkaranpaistoa ulkona nuotiopaikalla.
Iltanuotiot ja -ohjelmat jäävät rippileireistä mukavina hetkinä muistoihin.
Alboihin pukeutuneet rippikoululaiset seisovat alttarikaaren luona valmiina konfirmoitaviksi.
Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan.