Rippikoulu

Täytätkö ensi vuonna 15 vuotta vai onko tärkeä elämänvaihe jäänyt väliin? Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä tutustua oman seurakuntasi toimintaan.

Rippikoulussa saatetaan päätökseen kasteen yhteydessä annettu lupaus huolehtia kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta (Matt. 28:18–20). Vaikkei sinua ole kastettu, ei huolta! Olet silti erittäin tervetullut rippikouluun ja kirkon jäseneksi kasteen myötä.

Rippikoulu  päättyy konfirmaatioon, missä tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänioikeuden seurakuntavaaleissa jo 16 vuotiaana ja oikeuden asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Myös kirkkohäät vaativat rippikoulun.

Rippikoulun voi suorittaa halutessaan myös päivärippikouluna kesäleirien yhteydessä. Aikuisrippikouluja järjestetään tarvittaessa.

Rippikoulun jälkeen voit osallistua isoskoulutukseen, joka kasvattaa nuorta leirityöhön rippikouluissa ja varhaisnuorten leireillä sekä tutustuttaa laajemmin seurakunnan toimintaan.

Rippikoulu 2022

- rippikoulun 2022 aloitusjumalanpalvelus 7.11.2021 klo 12 Kestilän kirkossa

- jumalanpalveluksen jälkeen kahvit ja infotilaisuus kirkossa

- Rippikoululeirejä on tarjolla seurakunassa 3 kpl. Kaikki kesän aikana Selkälässä

Diakoniapäivä yhteisvastuun hyväksi

Diakonissat Mervi Karttunen ja Eeva--liisa Kekkonen huolehtivat järjestelyistä

Diakonissat ilmoittavat ajankohdat

Leirien ajankohdat ja konfirmaatiopäivät

- 5.6.-11.6.2022 Selkälässä, konfirmaatio 12.6.2022  (ryhmäytyspäivä 7.5.2022)
- 17.6.-23.6.2022 Selkälässä, konfirmaatio 26.6.2022 (ryhmäytyspäivä 14.5.2022)
- 30.7.-5.8.2022 Selkälässä, konfirmaatio 7.8.2022 (ryhmäytyspäivä 21.5.2022)

Jos kaipaat lisätietoja niin soita tai viestittele!
Nuorisotyönohjaaja Sirkku Palola, p.0407427669 sirkku.palola@evl.fi

Kolme nuorta hoitamassa makkaranpaistoa ulkona nuotiopaikalla.
Iltanuotiot ja -ohjelmat jäävät rippileireistä mukavina hetkinä muistoihin.
Alboihin pukeutuneet rippikoululaiset seisovat alttarikaaren luona valmiina konfirmoitaviksi.
Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan.

HUOM!

Seuraa rippikoulun ajan tiiviisti seurakunnan nettisivuja.

Niistä löydät ajantasalla olevaa tietoa tapahtumista ja tapahtumapaikoista.

Säilytä seurakuntaantutustumikorttisi huolellisesti.

Antoisaa rippikouluvuotta toivottaen,