Rantsilan kirkko

Kustaa Aadolfin kirkko

Rantsilanraitti 10, 92500 Rantsila

Rantsilan kirkko

Rantsilan 1785 valmistuneen kirkon on suunnitellut Simon Jylkkä-Silven. Kirkko on tasavartinen ristikirkko ja esimerkki 1700-luvulle tyypillisestä puukirkkoarkkitehtuurista. Barokkisen saarnastuolin on tehnyt hailuotolainen Johan Kangas vuonna 1794. Kahdella kellolla varustettu tapuli on siirretty vanhan kirkon vierestä, joten se on kirkkoa vanhempi.

Rantsilan kirkossa ovat taideaarteena aikansa kuuluisimman kirkkomaalarin Mikael Toppeliuksen maalaukset. Toppeliuksen kädenjälki näkyy urkuparvella ja saarnastuolissa, mutta suurin työ on alttariseinän kokoinen triptyykki, jonka osat ovat ”Getsemane”, ”Jeesus ristillä” ja ”Jeesus nousee haudastaan”. Vuonna 1788 valmistunutta maalausta pidetään eräänä Toppeliuksen parhaista teoksista.

Rantsilan kirkkoon mahtuu noin 650 henkilöä.

Rantsilan kirkkoa voi varata Siikalatvan seurakunnan kirkkoherranvirastosta puh. 040 552 8989. Virasto on auki ma, ke ja pe klo 9 - 13.

Parkkipaikka Rantsilan seurakuntatalon edessä.

Kuvagalleria

Kirkon esittely -video