minun seurakuntani? seurakuntavaalit

Millainen on Siikalatvan seurakunnan tulevaisuus?

Seurakunnan luottamushenkilönä sinulla on oiva tilaisuus vaikuttaa seurakuntasi tulevaisuuteen. Olet tärkeässä roolissa vaikuttamassa mm. siihen, mihin seurakunnan varoja käytetään ja millaisia linjauksia toiminnan osalta tehdään. Luottamushenkilöiksi tarvitaan eri ikäisiä ja erilaisia osaajia. Asetu siis ehdolle! Vaalit käydään marraskuussa.

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018 Ennakkoäänestys on 6.-11.2018.

Äänestäjälle

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
18.11.2018

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

#minunkirkkoni