Seurakuntavaalien tunnuskuva, Uskottu, toivottu, rakastettu.

Seurakuntavaalit 2022 Siikalatvan seurakunnassa

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä. Siikalatvan seurakuntaan valitaan 19 luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen. Äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä.

Mistä seurakunnan luottamushenkilöt päättävät?

Tärkeitä päivämääriä

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

seurakuntavaalikeräys-teksti pilkku käsien kuvat

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Tule ehdolle ja äänestämään

Vaalien tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan mahdollisimman monen ikäisiä ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä. Hyvä tapa vaikuttaa seurakuntasi asioihin on äänestäminen. Me kaikki olemme tervetulleita äänestämään.