Pyhännän kappeliseurakunta

Siikalatvan seurakunnan alueella on kaksi kuntaa: Pyhäntä ja Siikalatva (entiset Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Rantsilan kunnat). Pyhäntä on virkeä teollisuuspitäjä. Kunnan alueella on elintarviketeollisuutta ja puutavaran valmistusta sekä jatkojalostusta suorittavia yrityksiä.

Pyhännän kirkossa voi kuulla voimakasta virren veisuuta ja heleää lasten ja nuorten laulua. Voimallinen laulu johtuu osittain vireästä kuorotoiminnasta. Pyhännän kappeliseurakunnassa toimii neljä erilaista kuoroa. Pyhäntästen aktiivisuus näkyy myös diakoniapiirien toiminnassa. Diakonipiirit kokoontuvat kerran kuukaudessa ja he järjestävät myös myyjäisiä ja kirpputoritoimintaa, joissa he keräävät varoja apua tarvitseville pyhäntäsille. Pyhännän kappeliseurakunnan ikärakenne on nuorempi kuin muiden kappeleiden. Lapsi- ja varhaisnuorisotyö toimii säännöllisesti. Pyhännän kappelineuvoston jäsenet ovat osallistuneet ahkerasti tapahtumien järjestämiseen. Niistä esimerkkinä mainittakoon mm. seurakuntatalon rannan kunnostus ja joulupuurotarjoilu Pyhännän joulunavauksessa. 

Pyhännällä ei ole seurakuntatoimistoa, joten tarvittaessa yhteys kirkkoherranvirastoon.

Toiminta Pyhännän kappeliseurakunnan alueella

Pyhännän kappeliseurakunnan vastuupappina on seurakuntapastori Juha Luokkala.

Kuorotoiminnasta vastaa kanttori Veijo Kinnunen. Kuorotoimintaan pääset tutustumaan musiikkisivuilta.

Diakoniatyön sarkaa hoitaa diakonissa Mervi Karttunen. Diakoniatyömuotoihin voit tutustua sivuilta Apua ja tukea sekä Osallistu, toimi ja vaikuta.

Pyhännän kappeliseurakunnassa on päiväkerho-, varhaisnuortenkerho- sekä perhekerhotoimintaa.

 

Pyhännän kirkon alttaritaulu, kuva Markku Niemi