MUISTOLAATAT KAPPELEIDEN SEURAKUNTATALOIHIN

19.6.2018 14.09

Lippu liehuu17.jpg

SUOMI 100 juhlavuoden tapahtumaksi Raahen Suojeluskuntapiiriin alueella aloitettiin kunnia- ja muistolaattahanke, kuntien ja seurakuntien avustuksella. Näin halutaan kunnioittaa sotiemme veteraanien, Lotta Svärdin, sotilaspoikien, lottatyttöjen ja koko kotirintaman naisten ja miesten osoittamaa urhoollisuutta ja tekemää työtä isänmaamme kohtalon vuosina 1939 - 1945.

Nyt laattahanke on laajentunut Siikalatvan seurakunnan alueelle, jossa kunnat ja seurakunta ovat lähteneet mukaan hankkeeseen. Mukana hankkeessa on myös veteraanijärjestöt ja muita yhteisöjä ja yrityksiä.

Perinneyhdistyksen puolesta asiasta on lähestynyt seurakuntaa Jorma Salkosalo. Hänen avustuksellaan laatoille on hankittu rahoitus eri lähteistä. Laattoihin tulee myös näkymään kustannuksiin osallistujien nimet.

Siikalatvan seurakunnan alueella veteraanien muistolaattoja on Kestilässä ja Rantsilassa kirkoissa. Muualla nimilaatat ovat seurakuntataloissa. Nyt paljastettavat laatat sijoitetaan kaikki seurakuntataloihin, jotta ne ovat näin useimpien ihmisten nähtävillä ja siten muistuttavat sotavuosina monien eri järjestöjen tekemästä arvokkaasta työstä tuleviakin sukupolvia.

Laattojen paljastusjuhlat vietetään kussakin kappelissa kylien kesäjuhlaviikonlopun yhteydessä. Jumalanpalveluksen jälkeen pidetään heti paljastusjuhlallisuus ja sen jälkeen on tarjoilu, kunkin kappelin perinteen mukaisesti.

Siikalatvan seurakunta kiittää kaikkia hankkeeseen osallistuneita ja omalta osaltaan pyrkii huolehtimaan muistolaatat seurakuntakuntatalojen seinille mahdollisimman näkyvällepaikalle.

Kesäterveisin Merja Jyrkkä, kirkkoherra