Keltaisia pussukoita ilmestynyt Siikalatvan kirkkoihin

7.4.2018 21.39

Keltaiset kirkkopussit Kestilän kirkossa

Hiljalleen ilmestyy Siikalatvan kirkkoihin kaikkiin viiteen, keltaisia, uteliaisuutta herättäviä pusseja .  Aivan ensimmäisenä kirkkopussit ovat käytössä Rantsilassa ja Kestilässä.

Mirjami Lähteenkorvan runossa kirkkoon tuli mies ja lapsi.

Runo kertoo:

ei monta hetkeä hiljaa ollut tuo pikkupää…..

oli paljon kyselemistä ja nähtävää…..

isä minä tahtoisin jo kotiin, minua väsyttää….

kovin kauan saarna kesti…..

he lähtivät kesken saarnan, minä loppuun asti jäin…..

soi kirkossa kiitosvirsi oli ulkona vihreää.

Tämä vanhahko nuoren seurakunnan laulu on soinut mielessäni, kun

olemme Johannan kanssa kulkeneet Siikalatvan kirkoissa vasaran ja

naulojen kanssa. Kirkkopusseille olemme etsineet sopivia paikkoja.

Ei haittaa yhtään, vaikka kirkossa kuuluisi lasten ääniä. Eivät kysymykset ja liikkuminen ketään häiritse. Oikeastaan olemme huolestuneet siitä, että yhä harvemmat vanhemmat uskaltavat tulla lasten kanssa kirkkoon. Hiljaisen viikon lastenkirkoissa oikein ihmettelimme, miten keskittyneesti lapset jaksoivat pikkukirkossa.

Lapsen uskonnollinen kasvatus on ennen kaikkea vanhempien tehtävä, mutta isovanhemmat ja kummit voisivat olla siinä tukena ja apuna.

Nämä lasten kirkkopussit ovat tarjolla pienelle kirkkovieraalle. Sitten kuin ei enää jaksa ihastella kirkkoa, silloin voi tutkia pussin sisältöä ja viihtyä vielä hetken. Ei haittaa vaikka lähtee kesken saarnan, mutta pienellä avulla voisi lapsi jaksaa sen verran, että mummo tai vaari saisi kuunnella saarnan loppuun.

Kiitos kuuluu Johannalle. Hän suunnitteli ja valmisteli kirkkopussit harjoittelutyönään. Paras kiitos, on tietysti se, että kirkkopussit saavat käyttöä. Tästä vastuu siirtyy vanhemmille ja perheiden tukijoukoille.

Tervetuloa kirkkoon, se olkoon kirkkopussien sanoma!

Johanna  ja Merja