Juhlavuoden joulukuusen koristeet

1.1.2018 21.38

Joulupuu17Pu2_S.jpg

Siikalatvan seurakunnan alueen lapset päiväkodeissa, kerhoissa ja kodeissa valmistivat kirkkojen joulukuusia varten lippukoristeet juhlavuoden kunniaksi.

Koko joulunajan kuuset ovat koristaneet kirkkoja. Loppiaisena ja sitä seuraavana pyhänä joulukuuset riisutaan koristeista. Nyt lapset voivat tulla hakemaan koristeensa talteen, muistoksi Suomen 100-vuotisjuhlasta.

Useana vuotena lapset ovat koristelleet kirkkojen joulukuuset. Juuri edellinen vuosi jäi väliin, koska silloin toteutettiin jouluvaellus. Muistan vuosia, jolloin kuusissa oli tähtiä, sydämiä, enkeleitä. Nyt vuorossa olivat liput ja lippusarjat.

Loppiaisen pyhinä on vielä mahdollista ihastella kuusia. Lapset perheineen kutsutaan kirkkoon - ainakin Rantsilassa ja Kestilässä vielä kerran lauletaan "Joulupuu on rakennettu" ja kuullaan tarinaa joulukuusesta.