Suomi100-suurkuoro konsertoi Jokilaaksoissa

21.11.2017 20.27

Suomi100 -konsertti Pulkkila 031217 vaaka jpg_M.jpg
Jokihelmen opiston ja Jokilaaksojen musiikiopiston sekä Pulkkilan lapsikuoron laulajat konsertoivat  alueemme kirkoissa; Pyhäjärvellä 2.12. klo 18.00 sekä 3.12. Haapavedellä klo 15.00 ja Pulkkilassa klo 19.00.

Konsertit johtava Timo Hannula kertoo, että laulajia ja Haapaveden kamariorkesterin soittajia on kaikkiaan 150 yhdeksästä kunnasta ja teemana tietysti Suomi 100v. Esitettävät laulut ovat sovittaneet kuorolle ja orkesterille haapajärvinen säveltäjäpariskunta Sanna Ahvenjärvi ja Tapio Lappalainen.

Konsertin ohjelma koostuu erilaisista kotimaisista lauluista. Mukana on tietysti pakolliset Finlandia, Maamme ja vaikka Olet maamme armahin Suomenmaa. Uudempaa kerrostumaa edustavat esim. Tuomas Holopaisen Lohtu, J.Karjalaisen Sankarit ja Chydeniuksen Suomenmaa. Lauluja on kaikkiaan yksitoista.

Tämän projektin alkusysäyksenä oli luoda kuorotoimintaa alueemme oppilaitosten lapsille ja nuorille. Moni soittaja pääsee heti orkestereihin ja yhtyeisiin, mutta usein pianisti ja laulaja on vailla yhteismusisointia, joka on kuitenkin keskeinen osa musiikinopiskelua.

Konsertit mahdollistavat Haapaveden kamariorkesteri, kunnat ja seurakunnat sekä oppilaitokset.

Kannattaa tulla tätä yhteistyötä kuulemaan.