Rippikoulu

Täytätkö tänä vuonna 15 vuotta vai onko tärkeä elämänvaihe jäänyt väliin? Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä tutustua oman seurakuntasi toimintaan.

Rippikoulussa saatetaan päätökseen kasteen yhteydessä annettu lupaus huolehtia kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta (Matt. 28:18–20). Vaikkei sinua ole kastettu, ei huolta! Olet silti erittäin tervetullut rippikouluun ja kirkon jäseneksi kasteen myötä.

Rippikoulu  päättyy konfirmaatioon, missä tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Myös kirkkohäät vaativat rippikoulun.

Rippikoulun jälkeen voit osallistua isoskoulutukseen, joka kasvattaa nuorta leirityöhön rippikouluissa ja varhaisnuorten leireillä sekä tutustuttaa laajemmin seurakunnan toimintaan.

Ripari.fi on ikkuna rippikouluihin ympäri Suomea.

Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan.

Sirkku Palola