Perheneuvonta

Perheasiain neuvottelukeskus palvelee parisuhteen ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa neuvotteluapuna. Työskentelymenetelmä on yhteinen keskustelu. Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa mahdollisuuden tutkia tasapuolisesti parisuhteen vahvuuksia ja kehityshaasteita sekä etsiä näkökulmia vaikeuksien ratkaisemiseksi. Toivottavaa on, että pariskunnat voivat osallistua työskentelyyn yhdessä.

Palvelu on luottamuksellista, asiakkaille maksutonta ja tarkoitettu kaikille Raahen rovastikunnan sekä Pyhäjoen seurakunnan alueella asuville.

Ota yhteyttä, kun

• parisuhteessa on esim. ristiriitoja, eron uhkaa, väkivaltaa, hyväksikäyttöä, mustasukkaisuutta, pettämistä
  • perheenjäsenten väliset suhteet ovat tulehtuneet ja riidat raastavat perhettä tai parisuhdetta
  • tarvitset tukea kasvatuspulmissa tai erimielisyyksissä
  • tarvitset tukea erosta selviytymiseen
  • haluat apua kriisitilanteessa.

Perheasiain neuvottelukeskus tekee myös perheasiain sovittelua (Pohjois-Suomen aluehallintoviraston lupa). Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoinen keskustelumahdollisuus:

• avio- tai avoeroa pohtiville
  • erojärjestelyjä tekeville
  • eronneille, jotka ovat sopeutumassa uuteen elämäntilanteeseen
  • puolisoille, jotka päätyvät jatkamaan yhdessä
  • kun lasten tapaamiset eron jälkeen eivät suju

Heli Luoma, vt. perheneuvoja
Kirkkokatu 33, 2. krs, 92100 RAAHE

Ajanvaraus maanantaina ja tiistaina klo 14–15, keskiviikkona klo 11–12, puh. 08-2132 620

Kirkon kuvapankki / Sanna Krook